top of page
  • Turun Talouspäivät

Varsinais-Suomen Osakesäästäjät lisää sijoitustietoutta alueella


Suomen Osakesäästäjien ja Varsinais-Suomen Osakesäästäjien puheenjohtaja

Karri Salmi kertoo omasta tiestään sijoittajaksi ja kuvaa VSOS paikallisyhdistyksen toimintaa aktiiviseksi:


Innostuin sijoittamisesta jo pienenä poikana. Turun Sanomista tuli katsottua osakekursseja joka päivä, mutta varsinaisesti ensimmäiset osakeostokseni tein opiskeluaikana 90-luvulla, kun opiskelukavereiden kanssa osallistuttiin It-huumassa osakeanteihin, mieleenpainuvimmin Data Fellowsin (nyk. F-Secure) antiin, jonka kaupankäynnin aloitusta seurattiin suurella porukalla yhden tietokoneen äärellä modeemiyhteydellä.


Osakemarkkinat ovat nyt hyvin vaikeassa tilanteessa ja niihin on vaikea tehdä suoraviivaista analyysiä. Taloustieteilijänä kun katson taustoja, jotka toimivat osakemarkkinoiden suunnan ajureina, on sanottava, että kaikki ne osoittavat kaakkoon. Toisaalta on muistettava, että seuraava osakemarkkinoiden huippu on aina edellistä korkeammalla ja absoluuttisten pohjien metsästäminen on todella vaikeaa. Tässä tilanteessa, erityisesti nuorille aloitteleville säästäjille suosittelen kalenteriin - ei markkinauutisiin sidottua sijoitussuunnitelmaa, jossa tehdään esimerkiksi kuukauden välein sijoitus osakemarkkinoille seuraavan kahden vuoden aikana. Uskon, että keskimäärin perustettavan salkun arvo muodostuu mielenkiintoiseksi tulevia vuosia ajatellen.Varsinais-Suomen Osakeäästäjät on Suomen Osakesäästäjien paikallisyhdistys


VSOS on yksi järjestön aktiivisimmista paikallisyhdistyksistä. Jäseniä on yli 3.000 ja tapahtumia on rutkasti. Järjestämme mm. Sijoitusristeilyn kerran vuodessa ja vierailuja eri yhtiöihin. Tässä kuussa vierailemme mm. Olkiluodossa, jossa pääsemme tutustumaan myös luolastoihin, joissa ydinjäte säilötään. Kuukausittain on sijoitusklubi, jossa jäsenistö sparrailee toisiaan ja kuukausikokouksessa vieraana on yleensä jokin mielekiintoinen pörssiyhtiö. Teemme myös matkoja tärkeimpiin sijoitustapahtumiin ja messuille. Mikä tärkeintä, tapahtumat ja matkat ovat pääsääntöisesti ilmaisia jäsenistöllemme.


Jäsenemme ovat laidasta laitaan sijoittamisesta kiinnostuneita ihmisiä. Köyhistä rikkaisiin, nuorista vanhoihin ja naisista miehiin. Kaikki ovat tasavertaisia.


Voit liittyä jäseneksi vaikka heti: www.osakeliitto.fiVSOS Talouspäivillä:


Pe 13:00 Victor Snellman, Suomen Osakesäästäjät tj

La 12:30 VSOS Nuoret

La 13:30 Karri Salmi, Suomen Osakesäästäjät ja VSOS pj

La 15:00 keskustelua VSOS osastollabottom of page